Новини Новини 05.09.2022 о 12:53 comment views icon

TikTok зламали хакери — викрадено дані 2 млрд користувачів (чи ні?)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

На спеціалізованих форумах та у соціальних мережах у вихідні з’явилося повідомлення про масштабний злам американського підрозділу TikTok. Хакер стверджує, дістався до 2 млрд записів із бази даних. Проте аналіз оприлюдненої частини інформації змушує експертів засумніватися у факті крадіжки.

Перші повідомлення про ймовірний злам з’явилися на форумі Breach Forums 3 вересня. Користувач з ніком AgainstTheWest опублікував скриншоти зламу TikTok та WeChat і заявив, що зловмисники розмірковують про продаж або публікацію отриманих даних. Також були оприлюднені два зразки вкраденої інформації та відео з підтвердженням. Того ж дня AgainstTheWest стверджував у Twitter, що вкрав вихідний код серверної частини TikTok з хмарного сервера Alibaba.

TikTok взлом

Трой Хант з ресурсу haveibeenpwned присвятив гілку у Twitter перевірці опублікованих даних. Його висновок після тривалого аналізу полягає в тому, що докази «поки що досить непереконливі». Хант стверджує, що частина даних про внутрішні процеси могла бути взятою з публічного доступу. Ряд даних, за його твердженням, можуть бути тестовими та не показувати реальної інформації.

ІЛЮСТРАЦІЯ. BASIS.
Курс для впевненого початку в ілюстраціях: навички, скіли та побудова портфоліо.
Записатися

На форумі Hacker News було висловлено припущення, що дані виглядають так, ніби вони були взяті не з TikTok, а від третьої сторони, що співпрацює з компанією у галузі маркетингу.

На цю мить питання про ймовірний злам акаунтів TikTok залишається відкритим – фахівці не виявили однозначних доказів. Сама компанія поділилася наступною заявою:

«Наша група безпеки вивчила цю заяву та визначила, що код, котрий розглядається, абсолютно не пов’язаний з вихідним кодом серверної частини TikTok».

Хоч би що там було, користувачам не завадить оновити свої паролі до популярної соцмережі. Регулярна профілактична зміна даних авторизації допомагає запобігти крадіжці облікового запису.

Якщо ваш доступ до TikTok у нормі, можете випробувати нову функцію сервісу:

ІЛЮСТРАЦІЯ. BASIS.
Курс для впевненого початку в ілюстраціях: навички, скіли та побудова портфоліо.
Записатися

У TikTok з’явилася функція перетворення тексту на зображення на базі ШІ

Джерело: Forbes

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: