Новини Софт 19.07.2024 о 09:55 comment views icon

Збій у роботі Vodafone, monobank і електронній системі «Нова пошта». Що відомо?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Зранку 19 липня українці почали масово скаржитися на роботу мобільного оператора Vodafone, також фіксувались збої у роботі електронних систем Sense Bank і «Нової пошти».

Клієнти мобільного оператора зокрема скаржились на недоступність дзвінків (виклик, по суті, просто завершується короткими гудками) та застосунку, тоді як мобільний інтернет працює безперешкодно.

«Сьогодні вранці протягом години спостерігались складнощі в отриманні послуг у частини абонентів Vodafone в усіх регіонах України. Фахівці компанії оперативно зреагували на ситуацію, і з 9:20 надання усіх основних послуг поступово відновлюється. Причиною став збій в роботі глобальних інформаційних систем, який вплинув на інфраструктуру багатьох компаній світу», — кажуть в Vodafone.

Збій у роботі Vodafone, Sense Bank і електронній системі «Нова пошта». Що відомо?

В Новій пошті тим часом заявили, що збій пов’язаний із деякими програмними оновленнями, а роботу відновлять найближчим часом.

Також виникли технічні проблеми із доступом до застосунку Sense Bank: зокрема не відображались продукти, картки та рахунки, а оплата послуг була недоступною.

«Цифровий банк зараз переживає незаплановану технічну перерву. Ми активно працюємо над відновленням усіх сервісів і докладаємо максимум зусиль, щоб повернути їх до ладу якнайшвидше», — сказали у пресслужбі. 

Також повідомляють про проблеми зі створеннями «банок» в monobank.

Онлайн-курс "People Management" від Laba.
Пройдіть шлях від формування відповідальної команди до написання кар'єрної карти для кожного співробітника разом з топменеджеркою з 11-річним досвідом у провідних IT-компаніях.
Детальніше про курс

Ймовірно, сьогоднішні збої (не лише в Україні, а й по всьому світу) пов’язані з масовим оновленням корпоративного антивірусного програмного забезпечення CrowdStrike, яке було опубліковано з помилкою, що власне призвело до певних проблем з операційними системами користувачів цього продукту. 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: