Новини Технології 17.05.2023 о 11:17 comment views icon

Глава OpenAI Сем Альтман запропонував створити агенцію контролю над ШІ та видавати ліцензії на розробку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Глава OpenAI Сем Альтман запропонував створити агенцію контролю над ШІ та видавати ліцензії на розробку

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

На слуханнях у Сенаті США CEO OpenAI Сем Альтман запропонував створити агенцію контролю над моделями ШІ, які працюють «вище певного рівня можливостей». Агентство має видавати ліцензії на передові розробки в галузі штучного інтелекту та забирати їх, якщо компанії порушують встановлені правила.

Пропозицію Альтман висловив ​​у відповідь на побоювання сенаторів з приводу надмірного ентузіазму, який виявляють представники технологічної галузі до технології ШІ – форсування розробок могло б призвести до неконтрольованих наслідків. Він погодився із зауваженням сенаторів, що агентство могло б діяти подібно до Комісії з ядерного регулювання, яка видає ліцензії на атомні електростанції та суворо контролює їхню експлуатацію.

Альтман підтвердив, що ШІ справді може вийти з-під контролю:

«Я думаю, якщо з цією технологією щось піде не так, воно може піти зовсім не так. Ми хочемо голосно заявити про це та працювати з урядом, щоб цього не сталося».

Мовна модель ШІ від OpenAI, що лежить в основі чат-бота GhatGPT, стала однією з найуспішніших і багато в чому спровокувала бум навколо технологій штучного інтелекту наприкінці минулого року. Початкове захоплення спільноти у багатьох її представників змінилося побоюваннями. Тисячі відомих діячів галузі та відомих особистостей підписали відкритий лист про тимчасове обмеження розробки ШІ до створення правил його роботи.

Ілон Маск та понад 1000 експертів підписали відкритий лист про небезпеку просунутих ШІ – пропонується мораторій на розробку та регулювання

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Джерело: Insider

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: