Новини Софт 17.01.2023 о 17:14 comment views icon

Microsoft зробить чатбот ChatGPT загальнодоступним у хмарі Azure

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Корпорація Microsoft заявила, що незабаром додасть штучний інтелект ChatGPT від OpenAI до своєї хмарної служби Azure. Компанія розглядає можливість значно збільшити свою частку в OpenAI.

Софтверний гігант оголосив про розширення доступності служби Azure, яка була доступною для обмеженого кола клієнтів з моменту її представлення у 2021 році. Служба надасть хмарним клієнтам Microsoft доступ до різних інструментів OpenAI, таких як мовна система GPT-3.5, на якій заснований ChatGPT, так само як і засіб Dall-E для створення зображень з текстових підказок. Це дозволяє клієнтам Azure використовувати продукти OpenAI у власних хмарних додатках.

За повідомленням інсайдерів, Microsoft веде переговори про інвестицію $10 млрд в OpenAI. Угода вимагає, щоб компанія внесла кошти протягом кількох років, хоча остаточні умови можуть змінитися. Потенційні інвестиції можуть оцінити OpenAI приблизно у $29 млрд.

Microsoft вже є партнером OpenAI завдяки інвестиціям у розмірі $1 млрд у 2019 році. Компанія прагне отримати перевагу в системах штучного інтелекту, щоб покращити свої власні продукти для конкуренції з Google, Amazon і Meta.

ШІ ChatGPT “підірвав” інтернет після запуску в кінці листопада, зібравши перший мільйон користувачів менш ніж за тиждень. Його імітація людської мови викликала чутки про здатність ШІ витіснити професійних авторів і навіть загрожувати основному пошуковому бізнесу Google. Організація, що стоїть за ним, співзасновником якої є Ілон Маск та інвестор із Кремнієвої долини Сем Альтман, заробляє гроші, стягуючи з розробників плату за ліцензування власної технології.

Побоювання з приводу недостатньої точності ChatGPT викликали обережність щодо його передчасного використання – школи Нью-Йорка заборонили своїм учням доступ до ChatGPT. За словами Альтмана, точність дійсно є недостатньою для того, щоб на бота можна було покластися.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Нині Microsoft використовує Codex OpenAI для автоматизації інструменту програмування Copilot свого підрозділу GitHub та додає цю функцію в Azure разом з іншими інструментами OpenAI. Компанія хоче впровадити ще більше технологій OpenAI у свою пошукову систему Bing, офісні програми для підвищення продуктивності, програму для спілкування Teams та у ПЗ для безпеки.

Vall-E — нова ШІ-технологія Microsoft, що надзвичайно точно імітує голос людини на основі 3-секундного семплу

Джерело: Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: