Новини Технології 17.11.2023 о 19:17 comment views icon

Nanit Robot вийшов на Kickstarter — український аналог програмованих роботів LEGO Mindstorms

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Днями команда Nanit Robot запустила кампанію на Kickstarter — заснований українцями EdTech-стартап кидає виклик самій LEGO з його лінійкою конструкторів для створення програмованих роботів Mindstorms, пропонуючи доступніший STEM-набір власної розробки.

Nanit Robot вийшов на Kickstarter — український аналог програмованих роботів LEGO Mindstorms

Nanit Robot з 2020 року займається розробкою STEM-конструкторів для самостійного складання моделей роботів та їхнього програмування. Головний і поки єдиний продукт — набір, який орієнтований насамперед на дітей 5-13 років. Також стартап пропонує додатково повний курс навчання. Розробник стверджує, що конструктор дозволяє зібрати 30 модифікацій різних роботів та загалом замінює 100 STEM-іграшок. Робота можна самостійно програмувати мовою Scratch та C через Arduino IDE, ESP IDE, Thinkercad.

Nanit Robot вийшов на Kickstarter — український аналог програмованих роботів LEGO Mindstorms

Минулого року Nanit Robot посів третє місце на конкурсі стартапів IT Arena та виграв приз $15 000, а зараз шукає Kickstarter на додаткове фінансування для розвитку та запуску виробництва 400 роботів.

В межах кампанії націлюються зібрати мінімум $7000, тоді як ціль максимум набагато амбітніша — $100 000. Є три пропозиції, які відрізняються сумою внеску та наповненням:

  • $59 — 10 відеоуроків з робототехніки та програмування
  • $249 — комплект Nanit Robot та 10 відеоуроків
  • $299 — комплект Nanit Robot та 30 відеоуроків

Збір на Kickstarter стартував 15 листопада і наразі у скарбничці проєкту є трохи більше як $500 від 13 бейкерів, хоча до закінчення кампанії зі збору коштів залишається ще 28 днів.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Nanit Robot вийшов на Kickstarter — український аналог програмованих роботів LEGO Mindstorms

Підтримати Nanit Robot можна на сторінці їхньої кампанії на Kickstarter. Відвантажити замовлення учасникам кампанії розробники Nanit Robot обіцяють у травні 2024 року.

Стисло про Nanit Robot

Nanit Robot заснували у січні 2021 року українці Владислав Коновець, який раніше разом з Citrus розвивав школу з робототехніки «Дім роботів» та Денис Скрипка — на сайті зазначено, що стартап оцінює себе в $1 млн. Актуальна лінійка продуктів представлена кількома продуктами, але у вільному продажі наборів поки немає (лише замовлення через сайт).

  • Nanit Discovery — набір для творчого навчання інженерії та програмування дітей 5-7 років;
  • Nanit Smart Home — курс з електроніки та робототехніки для початківців;
  • Nanit Ground Drone — уроки зі створення та обслуговування системи безпеки будинків і платформ наземних дронів.
Nanit Robot вийшов на Kickstarter — український аналог програмованих роботів LEGO Mindstorms
Лінійка продуктів Nanit Robot. Скриншот з офіційного сайту

У публікації Львівського ІТ Кластера згадується, що нині Nanit йде до позначки виготовлення 500 наборів до кінця року, а плани на найближчий час включають вихід на ринки США та Канади. Також в тексті є згадка щодо запуску продажів в школах Києва та Запоріжжя з відеокурсом Nanit Discovery, та знімання нового курсу для дітей від 7-9 років — Nanit Creator.

В тогорічному інтерв’ю LIGA.Tech Влад Коновець розповідав, що у команді близько десяти людей (пʼять — на фултаймі та ще пʼять — зайняті частково). Окрім київської команди у проєкті зайняті розробники у Вінниці та у Львові. Також у Nanit Creator начебто є консультативний комітет (advisory board) частково у Польщі та Канаді. Там же CEO Nanit Robot згадував про 300 передзамовлень на майже $50 000 та план на 2023 рік виготовити 1000 роботів. Водночас рік тому в інтерв’ю dev.ua Влад Коновець казав, що залучив $150 000 ($100 000 готівкою) від Павла Овчинникова, CEO Kiddisvit на конкурсі 2021 року та план отримати $5 млн за 5 років. Також тоді співзасновник Nanit Robot повідомляв, що виробництво ведеться на 30% в Україні, а решта 70% — Тайвань (електроніка та корпус).

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: