Новини Софт 16.02.2023 о 13:25 comment views icon

Українські розробники поскаржилися на недоступність Copilot. Це збіглося релізом бізнес-версії ШІ-інструмента дописування коду GitHub та OpenAI

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Корпоративну версію інструменту Copilot від GitHub, який дописує код за допомогою технології штучного інтелекту, було опубліковано для відкритого доступу. Однак, користувачі з України зіткнулися з неможливістю використання сервісу без VPN.

Copilot

На основі контексту коду розробника Copilot дописує його частини, від невеликих нових рядків до складних алгоритмів. GitHub Copilot генерує близько 27% коду на GitHub станом на минулий рік, 61% з якого посідає Java. За відгуками, інструмент відчутно прискорює розробку. З 2021 року кілька сотень організацій використовують у своїй роботі ранній доступ до сервісу, публічний реліз зробив інструмент доступним всім (ну, майже). У реліз також були додані:

  • Нові алгоритми моделювання та потужніший ШІ
  • Фільтрування вразливостей на основі ШІ, блокування їхнього додавання до коду
  • Повноцінна робота з VPN, включаючи самопідписані сертифікати
  • Просунуте управління ліцензіями та політикою у межах організації
  • Додаткова конфіденційність
  • Спрощення реєстрації

Штучний інтелект, що зветься OpenAI Codex, був навчений на терабайтах відкритого коду і є, за словами технічного директора OpenAI Грега Брокмана, версією GPT-3 для програмування. Він виступає як асистент при використанні методу паралельного програмування (про що говорить і назва Copilot), без необхідності залучати другого програміста.

Неприємності з доступом в Україні почалися одразу після релізу Copilot For Business. Користувачі почали скаржитися на втрату з’єднання з плагінами програми. Найімовірнішою здається версія про відсутність підтримки з боку OpenAI, що вже призвело до блокування в Україні ChatGPT. Якщо коротко, суть політики компанії в тому, щоб не порушувати санкції щодо роботи в Криму та «ЛДНР», компанія про всяк випадок взагалі не працює в Україні, що виглядає абсурдно у контексті сенсу санкцій. GitHub або OpenAI досі не прокоментувала ситуацію.

GitHub и OpenAI запустили Copilot — ИИ-инструмент для автозаполнения фрагментов кода на базе нейросетевой модели OpenAI Codex

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Джерело: AIN.ua


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: