Новини Military Tech 20.05.2024 о 11:06 comment views icon

Резерв+ від Міноборони: 415 тис. реєстрацій за 2 дні, доступність в 176 країнах та «поки» без електронних повісток (оновлено)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Резерв+ від Міноборони: 415 тис. реєстрацій за 2 дні, доступність в 176 країнах та «поки» без електронних повісток (оновлено)

На другий день роботи в застосунку Міноборони оновили свої дані понад 246 тисяч громадян, що у 83 рази більше, аніж через ЦНАП і в «десятки» у порівнянні з ТЦК — зі слів заступниці міністра оборони України Катерини Черногоренко.

Оновлено: станом на 13:00, 20 травня дані через застосунок Резерв+ оновили 415 094 українців. За словами речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна, наразі виявлено 620 000 завантажень застосунку, однак ще чимало людей перебувають в черзі через суттєве навантаження. 

«Були певні технічні збої, але наразі всі технічні моменти практично виправлені, і за кордоном також вже можна через «Резерв+» уточнити свої дані в усіх країнах світу, де є військовозобовʼязані українці», — наголосив Лазуткін.

Раніше повідомлялось, що Резерв+ доступний в 176 країнах, однак все ще надходили повідомлення про обмеження роботи застосунку в Польщі й Великій Британії зокрема.

Серед майбутніх функцій анонсованих для Резерв+ — відображення військово-облікового документа з QR-кодом, а також можливість подачі заявки та перегляду доступних вакансій в ЗСУ. Щодо електронних повісток, то в ефірі телемарафону Черногоренко заявила, що поки їх через застосунок не планують надсилати:

«У застосунку станом на зараз точно нікому не прийде повістка. Ми працюємо над тим, щоб громадяни могли побачити саме інформацію про себе із «Оберегу» і могли виконати свій законний обов’язок — оновити дані».

З 18 травня в Україні набув чинності оновлений Закон про мобілізацію — з цього дня усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані. Завантажити застосунок Резерв+ можна в App Store та Google Play. Також для оновлення даних можна звернутися напряму у ЦНАП або ТЦК.

Раніше в соцмережах повідомляли, що працює Резерв+ не в усіх — зокрема виникали проблеми через авторизацію із підтвердженням в мобільному банкінгу.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: