Новини Софт 28.10.2022 о 20:17 comment views icon

Telegram оголошує аукціони імен користувачів на блокчейні TON – мінімальна вартість імені ~$18 400 (10 000 TON)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Telegram проведе аукціон імен користувачів (індивідуальних облікових записів та назв каналів) через торговий майданчик, побудований на основі блокчейну TON.

У серпні засновник Telegram Павло Дуров вперше згадав про цю ідею, зазначивши можливість додати «трохи Web 3.0 до Telegram найближчими тижнями». Тоді він сказав, що був вражений успіхом аукціону доменних імен TON Foundation.

«Я справді вражений успіхом аукціону, нещодавно проведеного TON для їхніх доменних імен/гаманців. Wallet.ton було продано за 215 250 Toncoin (~ $260 000), а Casino.ton було продано за ~ $244 000. Якби TON вдалося досягти таких результатів, уявіть, наскільки успішним міг би бути Telegram з його 700 мільйонами користувачів, якби ми виставили на аукціон зарезервовані імена користувачів, посилання на групи та канали», — сказав Дуров тоді.

Telegram Дуров

Telegram та TON Foundation використовують спеціальний вебсайт fragment.com як центр для аукціонів. Користувачі зможуть увійти на сайт за допомогою Telegram, tonkeeper або своїх гаманців на основі TON. Вебсайт також допоможе користувачам зв’язати свої облікові записи Telegram із придбаними ними іменами.

При запуску програма чату виставляє на аукціон чотири- та п’ятизначні імена, які будуть доступні для всіх. Користувачі Telegram можуть також виставити на аукціон власні імена. Кожен лот, виставлений на аукціон, завершується за тиждень із додатковою годиною для фінальних торгів. Компанія встановлює мінімальну аукціонну вартість чотиризначних дескрипторів у розмірі 10 000 TON, що на момент написання статті становить приблизно 18 400 доларів.

“Вперше користувачі соціальних мереж зможуть прозоро довести, що вони володіють своїми іменами, завдяки їхній токенізації в блокчейні TON”, — йдеться в заяві одного із засновників TON Foundation Ендрю Рогозова.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Telegram мав великі амбіції у світі web3, але йому довелося відмовитися від цих амбіцій. У 2018 році компанія виношувала плани блокчейн-проєкту Telegram Open Network (TON) та первинної пропозиції монет (ICO). Проєкт підтримали великі інвестори, у тому числі Benchmark і Lightspeed Capital, які вклали $1,7 млрд. Однак після судового позову з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) Telegram був змушений відмовитися від проєкт.

Після того, як Telegram припинив роботу над TON, різні незалежні групи продовжили розробку, а Toncoin отримав підтримку Дурова та отримав права на вебсайт ton.org у 2021 році. Але засновник Telegram дистанціюється від прямої участі у проєкт.

Telegram пробував різні способи заробітку, щоб підтримувати стійкість компанії. Минулого року компанія представила рекламні посади на загальнодоступних каналах. Раніше цього року компанія представила платний план, який дозволяє передавати великі файли, ексклюзивні наліпки та реакції, а також конвертувати голосові повідомлення в текст. Оголошення про аукціон імен користувачів на блокчейні – ще один спосіб заробити.

Цікаво, що зараз на аукціоні знаходяться імена, які можуть асоціюватися з відомими торговими марками — і придбати їх може будь-хто з достатньою сумою.

Феномен Telegram в Україні — з початку війни час користування месенджером збільшився у 8 разів

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Джерело: TechCrunch


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: