Новини Новини 28.10.2022 о 19:11 comment views icon

Tesla Cyberquad – дитячий квадроцикл вартістю $1900 – відкликають через порушення стандартів безпеки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Дитячий електромобіль Cyberquad, створений за зразком Tesla, уже деякий час продавався на сайті автовиробника, проте Комісія США з безпеки споживчих товарів (CPSC) визначила, що модель не відповідає стандартам безпеки для дитячих квадроциклів.

Хоча електромобіль і спроєктований на кшталт квадроцикла, який Tesla анонсувала разом зі своїм Cybertruck, а також продавався в інтернет-магазині автовиробника, насправді він був зроблений Radio Flyer. Ця компанія, що найбільш відома своїми класичними червоними фургонами, зараз і займається відгуком.

Cyberquad для дітей має “повністю сталеву раму”, електричну трансмісію та може розвивати швидкість до 16 км на годину. За даними CPSC, він не відповідав федеральним стандартам “механічної підвіски” та “максимального тиску в шинах” дитячих квадроциклів, а також не має “затвердженого CPSC плану дій для квадроциклів” (який містив би інструкції для водіїв, інформацію про безпеку, рекомендації щодо віку та інше).

Відповідно до сайту Radio Flyer, основна роль компанії Tesla у розробці продукту полягала у консультуванні щодо його “загального зовнішнього вигляду”.

Онлайн-курс "Digital Marketing" від Laba.
Розширте пул навичок у роботі з аудиторією.Навчіться запускати рекламні кампанії без зайвих витрат бюджету з сучасними інструментами діджитал-маркетингу, включаючи AI.
Детальніше про курс

Radio Flyer повідомляє, що власники Cyberquad повинні негайно припинити їх використання та видалити контролер двигуна (при поверненні контролера компанія обіцяє компенсувати кошти). Заявку на повернення можна оформити на сайті.

Tesla Cyberquad - дитячий електромобіль вартістю $1900 - відкликають через порушення стандартів безпеки

За словами Комісії, відкликання торкнулось близько 5 тисяч квадроциклів. Хороша новина полягає в тому, що ніхто не отримав серйозних травм під час його використання. Однак, Radio Flyer, ймовірно, отримав одне повідомлення про те, що Cyberquad перекинувся, коли дорослий та дитина їхали на ньому одночасно – це призвело до забиття плеча.

Квадроцикл – не перший продукт Radio Flyer, створений за подобою Tesla. Компанія також продає дитячу модель S, яка не призначена для використання на бездоріжжі та має максимальну швидкість 10 км на годину, а також продукт із педальним приводом під назвою “Моя перша модель Y”.

Tesla також оголосила про відкликання своїх автомобілів для дорослих, оголосивши, що близько 24 тисяч Model 3 мають проблеми з ременями безпеки.

Онлайн-курс "Digital Marketing" від Laba.
Розширте пул навичок у роботі з аудиторією.Навчіться запускати рекламні кампанії без зайвих витрат бюджету з сучасними інструментами діджитал-маркетингу, включаючи AI.
Детальніше про курс

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: