Новости Новости 08.12.2021 в 14:12 comment views icon

В Україні створять SET University — новий технологічний університет, який інвестуватиме в стартапи студентів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

7 грудня у київському КВЦ Парковий відбулась презентація щодо запуску SET University — нового технологічного університету, де викладатимуть ІТ-бізнесмени. Його спільно запускають  IT-підприємець Сергій Токарєв (інвестора Reface та співзасновник венчурного фонду Roosh) та Київська школа економіки.

Університет (SET University немає ніякого відношення до відомого президентського університету) запустять у 2022 році. Ідею, закладену в концепцію SET University, транслює слоган «Замість диплома — стартап». Його завдання — випускати не просто ІТ-фахівців, а ІТ-підприємців, які вміють представляти ідеї, розробляти бізнес-плани та запускати свої проєкти, розповідають засновники

«Моя глобальна мета – змінити мислення в українській технологічній галузі з аутсорсингового на продуктове та створити нову економіку. Я хочу зробити так, щоб українські айтівці не тільки були чиїмись «руками», а й власноруч генерували ідеї та реалізовували їх», –

Сергій Токарєв,

співзасновник  венчурного фонд Roosh

Підхід університету націлений на розвиток теоретичних та практичних знань. Передбачається, що вже під час навчання студенти зможуть запустити свій стартап, а також залучити фінансування в його розвиток. За такого підходу засновники SET University планують досягти 100% працевлаштування студентів одразу після випуску.

«Ми не хочемо створювати заклад, який вписувався б у стару освітню систему. Ми покажемо приклад, якими мають бути університети в ІТ і, таким чином, змінимо систему»,

Тимофій Милованов,

президент Київської школи економіки, Міністр
розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у 2019-2020 рр.

Наразі університет аналізує потреби абітурієнтів та ІТ-ринку, щоб визначити фінальний список напрямів навчання. Вже зараз SET University розглядає такі дисципліни: Artificial Intelligence, Machine Learning, Big Data, Internet of Things та інші. Викладачами та менторами будуть топменеджери українських та іноземних ІТ-компаній. Поки конкретних імен не називають.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Навчання в SET University буде «безплатним» — плануються грантові програми від засновників. Окрім того, університет надасть абітурієнтам можливість підписати income share agreement. Так, випускники зможуть оплачувати навчання відсотком від своєї зарплати в ІТ-компанії протягом кількох років після закінчення університету.

В рамках презентації SET University відбулась дискусійна панель щодо розвитку ІТ-освіти в Україні, на якій виступив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

У Мінцифрі, яка наразі активно працює над реформуванням ІТ-освіти, відзначили, що на ринок праці щорічно виходить близько 20 тисяч нових ІТ-фахівців, тоді як, за оцінками учасників ринку, реальна потреба становить понад 30 тисяч на рік. Одна з цілей відомства — до 2024 року збільшити частку IT у ВВП країни до 10% (великі надії тут покладаються на «Дія City»). Там впевнені, що SET University посприяє досягненню цілі, а також появі в Україні більшої кількості «єдинорогів», таких як GitLab чи Grammarly.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: