Партнер СЕО Новини 23.02.2024 о 14:53 views icon

Антон Кучухідзе спрогнозував ситуацію на гральному ринку України у 2024 році

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/1febc6397df7060f6bda32aa9e7b9c48?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/1febc6397df7060f6bda32aa9e7b9c48?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Умови для функціонування української економіки не можна назвати сприятливими. Але всупереч об’єктивним і суб’єктивним труднощам легальний гральний бізнес розширюється та вдосконалюється. Суми податкових відрахувань та ліцензійні платежі перевищили планові показники. На ринку з’явились нові компанії. Проте системні проблеми, як вважає голова Всеукраїнської ради гемблінгу Антон Кучухідзе, наразі не вирішено. Тому 2024 рік обіцяє бути цікавим, насиченим подіями, але досить складним для легальних операторів.

Що чекає на ігрову індустрію

Онлайн-сектор ринку, очікує експерт, розвиватиметься прискореними темпами. Компанії продовжать роботу над розширенням технологічного спектра послуг та покращенням сервісу. Оскільки механізм заохочень нових користувачів показав свою ефективність, такі пропозиції, як, наприклад, бонус за реєстрацію у Favbet, залишаться у тренді.

Попит на фріспіни, фрібет, надбавку до депозиту, бездепозитні бонуси, ймовірно, збережеться на рівні минулого року. Не втратять популярності також і промокоди, оскільки вони забезпечують користувачам додаткові вигоди. Наприклад, активувавши на сайті букмекера gg.bet промокод під час реєстрації, можна отримати до 250% надбавки на перший депозит.

Згідно з прогнозом, у гральній сфері продовжиться впровадження технологій штучного інтелекту. Інновації відкриють нові можливості і, можливо, призведуть до революційних змін. Так, за словами О. Кучухідзе, з’явиться можливість:

  • оцінювати ризики у режимі реального часу;
  • використовувати чат-ботів у службі підтримки;
  • оперативно аналізувати ринок.

У фокусі уваги держави та громадськості буде також дотримання принципів відповідальної гри та запобігання ігровій залежності. Перелік підстав для обмеження доступу до азартних ігор, можливо, розшириться. Не виключено, що може бути продовжено терміни дії заборони на відвідування казино чи БК.

Як свідчать дані державного бюджету, КРАІЛ продовжить регулювати діяльність грального бізнесу. У статті видатків на Комісію виділено близько 77 млн грн. Завдання регулятора залишаються незмінними. Головними з них є видача ліцензій, контроль за дотриманням законодавчих норм, захист прав гравців, боротьба з тіньовим бізнесом.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Зазначимо, що протягом трьох років легалізації за ініціативою КРАІЛ заблоковано тисячі нелегальних сайтів та закрито сотні підпільних ігрових залів. Але проблема поки що далека від вирішення. Тому, згідно з заявами членів Комісії, скорочення нелегального сектора є одним із пріоритетів діяльності регулятора.

Варто чекати також на законодавчі зміни. Є ймовірність, що у 2024 році депутати врегулюють податкове питання та ухвалять рішення про ліцензування лотерей. Очікується також, що розпочнеться впровадження держсистеми онлайн-моніторингу, буде вдосконалено процес видачі дозволів на організацію та проведення азартних ігор.



Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: