Новини Пристрої 24.01.2023 о 13:04 comment views icon

Накопичувачі Samsung 990 Pro швидко втрачають «здоров’я» — користувачі масово скаржаться на стрімке зниження показників стану SSD

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Компанія Samsung отримує велику кількість повідомлень про те, що твердотілий накопичувач Samsung 990 Pro дуже швидко втрачає працездатність. Йдеться про зниження значень SMART, що характеризують здоров’я накопичувача та які відображають у зручному вигляді програми для діагностики. Користувачі повідомляють про швидше, ніж це відбувається зазвичай з іншими накопичувачами, погіршення працездатності Samsung 990 Pro протягом місяця.

Декілька користувачів на Reddit і overclock.net кажуть, що утиліти для моніторингу стану сховищ даних повідомляють про тривожно низькі показники працездатності їхніх Samsung 990 Pro та шокуючи великих обсягах записаних даних всього через кілька тижнів використання. Багато утиліт, таких як CrystalDiscInfo або програмне забезпечення Samsung Magician, повідомляють про те, що ті ж самі дані стрімко змінюються.

Гарантія Samsung поширюється на строк до п’яти років або на 600 терабайтів запису для моделі 1 ТБ та 1200 ТБ для моделі 2 ТБ, починаючи зі 100-відсоткової працездатності при початковій установці. Magician і CrystalDiscInfo повідомили одному користувачеві, що на його твердотілому накопичувачі місткістю 2 ТБ залишилося всього 93% здоров’я, попри те, що вони записали всього близько 7 ТБ, що має залишити їм понад 99%. Інші повідомляють про аналогічні оцінки «здоров’я».

Використовується близько 1% ресурсу на тиждень, що теоретично означає вихід SSD з ладу протягом 18 місяців. Інший втратив 3% за день. У Твіттері зафіксовано екран результатів CrystalDiscInfo з 64%, що залишилися після запису всього 2 ТБ.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Роббі Хан з Neowin зіштовхнувся з проблемою і відправив свій SSD до Samsung, сподіваючись, що технічні фахівці зможуть виявити основну причину. Samsung повернув накопичувач після скидання налаштувань, який мав відновити показник працездатності до 100%, але він мав лише 94 відсотки. Samsung запропонувала замінити SSD як розв’язання проблеми.

Неясно, чи пов’язана проблема з програмним або апаратним забезпеченням. Збій може бути в тому, як твердотілі накопичувачі повідомляють значення для перевірки працездатності. Єдина схожість між накопичувачами полягає в тому, що всі вони експлуатуються у Windows, тому проблема також може бути помилкою операційної системи. Samsung вже розпочала розслідування ситуації, але поки що не давала публічних коментарів.

Сервісний центр Samsung в Німеччині запропонував клієнту за гарантією знищити проблемний SSD молотком чи дрилем, щоб убезпечити свої дані

Джерело: TechSpot


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: