Новини WTF 20.03.2023 о 13:45 comment views icon

Працівник техпідтримки Microsoft допоміг клієнту активувати Windows 10, використавши піратський скрипт

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Веслі Пайберн з Південної Африки, придбавши ліцензію на Windows 10 у Microsoft Store, не зміг самостійно активувати ОС, а у службі підтримки йому допомогли досить неочікуваним способом.

Після невдалої спроби колеги, інший співробітник Microsoft віддалено під’єднався до комп’ютера клієнта через програму Quick Assist — однак здивував Пайберна тим, що використав один із піратських скриптів, розроблених для імітації офіційних серверів компанії, щоб обійти перевірку легітимності ОС.

У новій ері Windows 10/11 активація досить проста: користувачі можуть використовувати цифрову ліцензію або традиційний 25-символьний ключ продукту. Microsoft каже, що це допомагає переконатися, що копія Windows автентична та не встановлена ​​на більшій кількості пристроїв, ніж дозволяє ліцензія. Після активації створюється цифровий сертифікат, який можна легко під’єднати до облікового запису Microsoft або відновити після перевстановлення ОС.

Пайберн зв’язався з командою, яка керує сервером, що використав співробітник Microsoft — Massgrave (неофіційне сховище активаторів Windows і Office) — де йому підтвердили, що метод неофіційний та незаконний.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

До того ж виявилось, що служба підтримки Microsoft вже не вперше використовує ці сценарії. 

«Тобто вони здійснили злам для мене», — написав Веслі Пайберн у Twitter. 

У коментарі BleepingComputer Microsoft повідомила, що розслідує інцидент.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

«Ми прагнемо забезпечити найкращу підтримку для наших клієнтів. Техніка, використана для активації суперечить нашій політиці. Ми розслідуємо цей випадок і запровадимо відповідні заходи, щоб переконатися, що співробітники дотримуються необхідних процедур і протоколів для активації Windows».

Розробник прикинувся хакером та вимагав у власної компанії $2 млн криптовалютою — його викрили через несправність в роботі VPN

Джерело: Techspot


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: