Новини Технології 26.08.2022 о 12:08 comment views icon

Starlink та T-Mobile під’єднають смартфони з 5G до супутників — це покриє «мертві зони»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

На спільному заході, організованому генеральним директором T-Mobile Майком Зівертом та Ілоном Маском лідери компаній заявили про співпрацю. Оператор стільникового зв’язку планує використати супутники Starlink щоб позбавитися «мертвих зон» у покритті мережі.

З опцією «Покриття ширше та вище» (Coverage Above and Beyond) смартфони з 5G зможуть підключатися до супутників та встановлювати з’єднання зі швидкістю 2-4 Мбіт/с у визначених зонах покриття. Ширина каналу дозволить відправляти текстові повідомлення, MMS та використовувати месенджери, коли над головою ясне небо, а традиційні послуги недоступні.

Майк Зіверт уточнив, що операторам месенджерів необхідно буде співпрацювати з T-Mobile та Starlink, щоб їхні служби могли розпізнавати супутникове з’єднання та працювати з ним.

Згідно з прес-релізом T-Mobile, супутниковий стільниковий зв’язок буде доступний в континентальній частині США, на Гаваях, у деяких частинах Аляски, Пуерто-Ріко і в територіальних водах. Бета-версію послуги планують запустити до кінця наступного року у ряді районів.

SpaceX

За словами Ілона Маска, супутники Starlink другого покоління, що будуть запущені наступного року, зможуть надавати послугу з використанням частини середньосмугового спектру T-Mobile PCS.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

«Якщо в зоні стільникового зв’язку не дуже багато людей, потенційно у вас може бути навіть трохи відео», – зазначив Маск.

Голова SpaceX зазначив, що на відміну від звичайного інтернет-сервісу, мобільний зв’язок зможе працювати без доступу до повного супутникового угруповання Starlink. Обмеження з’єднання певними послугами, а також увімкнення його тільки у районах, де немає стільникового зв’язку, дозволить використовувати більш переривчасте з’єднання (хоча при цьому, можливо, доведеться чекати відпралення повідомлення 30 хв).

Спутники Starlink в небе

Обидва керівники заявили, що перебувають у пошуку партнерства з операторами мобільного зв’язку по всьому світу для спільного використання частот та підключення абонентів до Starlink. У такому разі клієнти T-Mobile змогли б скористатися з’єднанням за межами США.

T-Mobile заявляє, що існуючі телефони абонентів зможуть використовувати мережу – жодного спеціального обладнання не потрібно.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

«Телефон, котрий у вас є зараз, буде працювати» – додав Ілон Маск.

Зіверт сподівається, що проект стане безкоштовним доповненням до найпопулярніших тарифних планів T-Mobile – хоч це й не є офіційним анонсом. Компанія хоче зробити супутниковий зв’язок доступним для абонентів недорогих тарифів, з щомісячною платою нижче, ніж в існуючих послуг супутникового зв’язку.

T-Mobile

Нагадаємо, що в галузі супутникового інтернету назріває жорстока конкуренція між Starlink, Dish та альянсом Ericsson, Qualcomm і Thales. Причиною розбрату стало використання частоти 12 ГГц – наявність одного оператора «вбиває» послуги інших.

5G у космосі. Ericsson, Qualcomm та Thales об’єдналися, щоб супутниковий зв’язок у звичайних мобільних телефонах став реальністю

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: