Новини Новини 09.01.2023 о 10:45 comment views icon

“Аватар: Шлях води” вже зібрав у світовому прокаті $1,7 млрд та став cьомим найкасовішим фільмом в історії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

“Аватар: Шлях води”, що з’явився на великих екранах за 13 років після виходу першої частини (яка досі є найкасовішим фільмом зі світовими зборами 2,9 млрд доларів) нині посідає 7-ме місце у десятці найпопулярніших фільмів усіх часів. 

Джеймс Кемерон (чий фільм “Титанік” 1997 року займає третю сходинку у десятці кращих) також є режисером із найбільшою кількістю згадок у переліку найкасовіших фільмів. Раніше він повідомляв, що “Шлях води” був настільки дорогим у виробництві – згідно зі звітами бюджет перевищив 400 мільйонів доларів – що має стати третім чи четвертим за величиною фільмом усіх часів, щоб окупитись (тобто зібрати близько 2 мільярдів доларів світових касових зборів).

“Аватар: Шлях води” за 12 днів зібрав $1 млрд: з них $300 тисяч — у Північній Америці та $700 — міжнародна каса

Очікується, що найближчим часом фільм заробить 1,708 мільярда доларів: другий “Аватар” стрімко обійшов “Короля Лева” 2019 року (який заробив 1,663 мільярда доларів) і “Світ Юрського періоду” 2015 року (заробив 1,671 мільярда доларів), ставши сьомим найкасовішим фільмом усіх часів у світовому прокаті.

“Аватар: Шлях води” увійшов у перелік 10 найпопулярніших фільмів усіх часів, обійшовши “Короля Лева” та “Світ Юрського періоду”

Попри приємні показники “Аватар: Шлях води”, ще має подолати кілька важливих сходинок, що піднятися у рейтингу найпопулярніших фільмів всіх часів. Наступні чотири контрольні показники, які має обігнати творіння Кемерона: “Людина-павук: Дороги додому немає” (1,916 мільярда доларів), “Месники: Війна нескінченності” (2,048 мільярда доларів), “Зоряні війни: Пробудження сили” (2,069 мільярда доларів) і “Титанік”. 

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Однак між цими фільмами та двійкою лідерів (“Месники: Завершення” 2019 року (2,797 мільярда доларів) і оригінальний “Аватар”) є суттєвий розрив. Щоб претендувати на перше місце у списку “Шлях води” має зібрати ще понад мільярд доларів. Враховуючи той факт, що фільм є одним із небагатьох релізів епохи пандемії, які транслюються в Китаї, це може дати йому величезну перевагу. 

Попри те, що цими вихідними “Аватар: Шлях води” все ще займатиме перше місце в національному прокаті США, у п’ятницю дуже успішно дебютував фільм жахів “М3ГАН”. Потенційно інші майбутні релізи, такі як “Домашня вечірка”/House Party, “Стук у кабіну”/Knock at the Cabin,  “Супер Майк: Останній танець” / Magic Mike’s Last Dance та “Людина-мураха та Оса: Квантоманія”/ Ant-Man and the Wasp: Quantumania, мають шанси здійснити подібний подвиг, потроху забираючи касове домінування у фільму Кемерона.

В українському кінопрокаті “Аватар: Шлях води” з’явився 15 грудня. Ось наша рецензія:

Рецензія на фільм «Аватар: Шлях води» / Avatar: The Way of Water

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Дія сиквелу відбувається більш ніж через десять років після подій першого фільму і слідує за головними героями Джейком Саллі та Нейтірі, які намагаються врятувати свою планету Пандору від нашестя людей з Землі.

Кемерон роками працював з технологіями та представив фільм з ультрасучасною частотою кадрів — у Японії з нею подекуди не впорались проєктори, кінотеатри виявилися не готовими до 48 кадрів на секунду та змушені були повернути глядачам гроші.

Уже підтверджено, що другий фільм приносить прибутки, а це свідчить про те, що буде ще кілька продовжень (в ідеалі Кемерон хоче зняти п’ять фільмів). Зокрема, режисер анонсував у наступному “Аватарі” історію місцевих жителів, На’ві, життя яких пов’язане з вогненною стихією. 

«Люди Попелу»: у третьому «Аватарі» глядач зустріне вороже плем’я На’ві, пов’язане зі стихією вогню – Джеймс Кемерон

 

Джерело: Screenrant

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: