Новини Пристрої 18.05.2023 о 19:01 comment views icon

Beepberry — кишеньковий комп’ютер «‎для хакерів» із клавіатурою Blackberry, розроблений засновником Pebble

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Beepberry призначений для запуску месенджера Beeper, однак його легко можна зламати й адаптувати під інші цілі.

Засновник смартгодинників Pebble та співзасновник Beeper Ерік Міговськи представив свою нову розробку – нестандартний кишеньковий комп’ютер, який поєднує клавіатуру Raspberry Pi Zero W та екран SHARP 400 x 240 «Memory LCD».

В основному він призначений для запуску Beeper – універсальної хакерської програми для обміну повідомленнями, яка об’єднує багато служб: від WhatsApp до iMessage (за допомогою зламаного iPhone) в одному місці. Однак Міговськи також описує пристрій як «портативний комп’ютер для хакерів».

На YouTube наведено кілька прикладів того, до якої роботи можна адаптувати Beepberry – включно з перевіркою погоди, грою в Ascii Star Wars, переглядом Reddit і запуском клієнта Gomuks Matrix.

У комплекті до пристрою, який обійдеться у $79, йдуть кріпильні болти та акумулятор на 2000 мА·г, порт USB-C, світлодіод RGB, бічна кнопка, вимикач живлення, а також інтерфейс вводу-виводу загального призначення (GPIO). За $99 можна отримати набір Beepberry з попередньо встановленим Pi Zero W, або самостійно взяти інший одноплатний комп’ютерний чип, як-от Radxa Zero або MQ-Pro.

Специфікації Beepberry
Специфікації Beepberry

На жаль, пристрою не вистачає апаратного забезпечення для підключення до мобільних даних. Програмне забезпечення та мікропрограму для Beepberry можна завантажити через інтернет. Є навіть ПЗ для 3D-друку, з якого можна почати, і окрема спільнота в Discord, присвячена цій темі.

Для оформлення замовлення необхідно заповнити форму програми раннього доступу – і поки у продаж надійшли лише 50 пристроїв.

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: