Новини Технології 30.03.2023 о 15:33 comment views icon

Чатбот Bard, ймовірно, вчився на даних свого конкурента ChatGPT – в Google все заперечують

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Експрацівник Google AI розповів, що дослідники використовували відповіді конкурентів для навчання власного чатбота. Однак у компанії спростовують цю заяву.

The Information повідомляє, що Google настільки зацікавлена ​​у покращенні власного чатбота, що залучила до роботи підрозділ DeepMind. Ще одна приголомшлива заява – те, що для навчання Bard, ймовірно використовували дані ChatGPT від OpenAI, взяті з сайту під назвою ShareGPT. 

Джейкоб Девлін, ексдослідник Google AI, з яким поспілкувались журналісти, розповів, що не погоджувався з цією ініціативою і спробував попередити, що це порушить умови обслуговування OpenAI, а відповіді Bard виглядатимуть занадто схожими на відповіді конкурента. 

Ще один анонім повідомив The Information, що після попереджень інженера компанія припинила використовувати ChatGPT і, ймовірно, усунула його дані з навчальної програми. 

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

«Bard не навчався жодним даним із ShareGPT чи ChatGPT», — сказав The Verge речник Google Кріс Паппас. 

Сам Девлін нині перейшов працювати до OpenAI. 

Цікаво й те, що підрозділ DeepMind протягом багатьох років намагався стати більш незалежним від Google, але, судячи з останніх новин, так і не зміг цього зробити. 

  • Google анонсувала запуск власного чатбота Bard ще на початку лютого, однак вже у рекламному відео технологія припустилася помилки, надавши неправдиву інформацію як результат запиту. Згодом з’явилася інформація про те, що віцепрезидент Google Search Прабхакар Рагхаван надіслав електронного листа співробітникам, попросивши їх переписати відповіді бота.
  • З 21 березня Google відкрила обмежений доступ до Bard — поки лише для користувачів з США та Великої Британії, які можуть записатись у лист очікування на сайті. Повідомляється, що чатбот має схожий на ChatGPT інтерфейс, але генерує одразу по три відповіді на запит. Під кожною — світиться кнопка «Google It», яка переспрямовує користувачів у пошук Google з відповідними результатами.
Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: