Новини Новини 20.12.2022 о 13:05 comment views icon

Ексспівробітники Tesla стверджують, що їх звільнили через критику Ілона Маска

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Двоє колишніх співробітників Tesla стверджують, що їх незаконно звільнили з компанії після того, як вони планували публічно розкритикувати Ілона Маска, повідомляє Bloomberg.

Обидва співробітники з Каліфорнії подали скарги до Національної ради з трудових відносин (NLRB) на приклад того, що звільнення порушило федеральний закон про захист висловлювань працівників щодо умов праці.

Зазначається, що співробітники брали участь у створенні двох листів: в одному керівників Tesla просили переглянути політику “повернення до офісів” після COVID (скасування дистанційки та перебування в офісі щонайменше 40 годин на тиждень, інакше — звільнення), а інший стосувався публікації Ілона Маска, яка “порушувала політику компанії щодо боротьби з домаганнями”. За даними Bloomberg, листи так і не були надіслані керівництву автовиробника.

Позов майже дублює аналогічну справу, пов’язану з групою колишніх співробітників SpaceX. Ті стверджували, що їх незаконно звільнили після написання листа, у якому компанію закликали посилити свою “політику нульової толерантностіЕксспівробітники Tesla стверджують, що їх звільнили через критику Ілона МаскаЕксспівробітники Tesla стверджують, що їх звільнили через критику Ілона МаскаНульова толерантність — політика, яка передбачає призначення максимально можливих за законом обмежень і санкцій навіть за незначні правопорушення або проступки з метою усунення небажаної поведінки. Політика нульової толерантності забороняє правоохоронним органам здійснювати покарання на власний розсуд чи змінювати його. Вони зобов'язані встановити заздалегідь певне покарання, незалежно від індивідуальних особливостей правопорушень, пом'якшувальних обставин.” після звинувачень у сексуальних домаганнях проти Маска. 

Після оприлюднення листа в червні 2022 року зрештою було звільнено дев’ятьох співробітників, вісім із яких подали скаргу в NLRB і залучили юридичну фірму з Сан-Франциско для представлення їхньої справи. Колишні співробітники Tesla звернулись до тієї ж компанії. 

Протягом багатьох років проти Tesla висувалася низка звинувачень та судових позовів, що стосувалися роботи профспілок, сексуальних домагань, расової та гендерної дискримінації в компанії. Сотні співробітників SpaceX також підписували лист із засудженням поведінки Маска.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Понад 400 співробітників SpaceX підписали відкритий лист із критикою поведінки Ілона Маска, багато хто відмовився, побоюючись звільнень

Також через критику Маска було звільнено близько 20 співробітників Twitter. Ілон вже скоротив інженера Еріка Фонхефера, який намагався публічно виправити свого генерального директора в Twitter, та Сашу Соломон  — інженера-програміста Twitter, яка написала серію твітів із критикою Маска, закінчивши свій випад фразою “Kiss my ass, Elon”. Багатьох співробітників звільняють навіть за непублічну критику гендиректора в приватному Slack компанії. Twitter, який після масштабного скорочення втратив відділ комунікацій, ніяких коментарів не давав. А от Маск підтвердив ці звільнення у своєму твіті:

“Хотів би перепросити за звільнення цих геніїв. Їхній величезний талант, без сумніву, стане в пригоді деінде”.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: