Новини Софт 29.06.2022 о 16:51 comment views icon

Мінцифри, Binance та Львівський ІТ Кластер запускають освітній проєкт IT Generation, який допоможе українцям безоплатно здобути освіту в IТ

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

29 червня у Києві відбувалася презентація проєкту IT Generation, мета якого —  дозволити талановитим українцям отримати безоплатну освіту та почати кар’єру в IT. Цей проєкт — частина анонсованої минулого тижня державної програми «Старт в ІТ».

IT Generation — спільний проєкт Мінцифри, криптобіржі Binance та Львівського ІТ Кластеру. У межах партнерства Binance Charity виділить $1 млн у BUSD на надання стипендій щонайменше 1000 українцям, для навчання IT-спеціальностям. Проєкт проводитиметься за підтримки Львівського IT кластеру Lviv IT cluster.

Учасникам програми буде запропоновано безоплатне проходження сертифікованих персоналізованих курсів, що дозволить отримати набір навичок, необхідних для початку кар’єри в IT.

Навчання за програмою триватиме від 2 до 6 місяців. У проєкті зможуть взяти участь громадяни України віком від 21 до 60 років, які не здобувають формальну освіту та не мають кваліфікації й досвіду роботи в ІТ. Рекомендований рівень володіння англійською мовою — В1 (середній).

Студенти зможуть обрати зручний для них офлайн чи онлайн формат навчання та отримають персоналізовану сертифіковану систему навчання, що складатиметься з комбінації курсових робіт та іспитів. Викладатимуть курси кваліфіковані професійні викладачі з ІТ-індустрії.

Вимоги до шкіл

Мінцифри, Binance та Львівський ІТ Кластер запускають освітній проєкт IT Generation, який допоможе українцям безоплатно здобути освіту в IТ

Учасники програми зможуть вивчати: Blockchain Development, FrontEnd, QA, JavaScript, Python, Java, а також нетехнічні програми: Project\Product Management, UX/UI design, Digital Marketing, Business Analysis, HR.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Курси будуть проводитись ліцензованими українськими EdTech компаніями, включаючи ITEA та Beetroot, які разом вже підготували понад 20 000 випускників. 95 % випускників ITEA вже знайшли роботу, а Beetroot співпрацює з понад 200 компаній, які наймають талановитих випускників.

Вимоги до навчальних програм

Мінцифри, Binance та Львівський ІТ Кластер запускають освітній проєкт IT Generation, який допоможе українцям безоплатно здобути освіту в IТ

У липні почнеться прийняття заявок від шкіл, а вже в серпні — від студентів. Подати заявку можна буде на сайті проєкту.

На сайті IT Generation є розділ FAQ, де можна знайти відповіді на всі основні запитання щодо ініціативи.

Планується, що завдяки ініціативі кар’єру в ІТ матимуть змогу почати 60 тисяч українців, а загалом на це виділять 1,8 млрд грн. Проєкт реалізується за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Проєкту ПРООН «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: