Новини Софт 01.08.2024 о 12:20 comment views icon

«Оновити дані — це не стати на облік». Чому ТЦК штрафують навіть тих, хто зареєструвався в «Резерв+»?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

«Оновити дані — це не стати на облік». Чому ТЦК штрафують навіть тих, хто зареєструвався в «Резерв+»?

Застосунок «Резерв+» — це лише можливість оновити контактні дані в електронному реєстрі «Оберіг». Це не встановлення на облік у ТЦК або отримання військового квитка, тому можуть виникнути штрафи. Про це розповів народний депутат Олександр Федієнко.

Нардеп пояснив журналістам «Новини.LIVE» нюанси, пов’язані з «Резерв+» як коментар свого попереднього повідомлення щодо штрафів та публікацій у пресі щодо нього.

«Давайте ми одразу заспокоїмо суспільство, що ті, хто оновили дані «Резерв+» і мають невтрачений військово-обліковий документ, були на обліку, — їх не будуть штрафувати. ті приклади військовозобов’язаних громадян, котрі звернулися до мене, які я навів журналістам, вони стосувалися лише тих випадків, коли люди оновилися через застосунок «Резерв+», але не мали, або втратили військово-обліковий документ, тобто військовий квиток, або взагалі не були на обліку… Така людина все ж підпадає під штрафні санкції».

Під цим відео Федієнко ще раз пояснює: потрібно перебувати на обліку у ТЦК та мати військовий квиток, лише оновлення даних недостатньо. «Це оновити контактні дані в «Оберіг», якщо ви там вже були зареєстровані».

Раніше Олександр Федієнко опублікував повідомлення «Перша статистика по штрафах від різних ТЦК». У ньому нардеп розповідає про звернення до нього громадян, котрі після вчасної реєстрації у «Резерв+» отримали в програмі повідомлення, що треба звернутись до ТЦК для уточнення даних.

«Перший військовозобовʼязаний не був на обліку у ТЦК, але після того, як він звернувся до ТЦК щодо уточнення даних, маючи актуалізацію через «Резерв+», отримав штраф 17 тисяч грн.

Другий десь втратив військовий квиток, і коли прийшов оновити дані, після того, як вже це зробив через «Резерв+» отримав теж штраф 17 тисяч грн через втрату військового квитка.

Третій випадок схожий з другим, але там військовозобовʼязаний мав довідку від поліції щодо викрадення у нього документів разом з військовим квитком».

В останньому випадку постраждалому від викрадення за допомогою юриста вдалося зменшити суму штрафу до 5100 грн. Депутат зазначає, що усі штрафи в цих випадках були законними, але, на його переконання, у першому можна було б обійтися попередженням.

Кандидатів для повісток в реєстрі «Оберіг» обиратимуть за принципом таргетованої реклами, — Міноборони

Онлайн-курс UI/UX designer від Mate academy.
Навчайтесь на онлайн-курс повного дня UI/UX designer та легко заходьте в IT! Допомагаємо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

Джерело: Олександр Федієнко

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: