Новини Софт 06.02.2023 о 10:08 comment views icon

Twitter стягуватиме $1000 на місяць за “золоту галочку” і ще по $50 за кожний додатковий акаунт компанії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ілон Маск продовжує шукати способи заробітку у Twitter і черговий з них націлений на компанії та бренди, яких примусять платити за “золоту галочку” — позначку, яку ті нещодавно отримали у соцмережі. 

Якщо власники “золотих” відзнак відмовляться сплатити $1000 на місяць, позначки зникнуть з їхніх профілів. Внутрішні повідомлення компанії, до яких отримав доступ The Information, також показують, що Twitter планує отримати додаткові кошти — по $50 на місяць за кожен акаунт, пов’язаний з брендом. Ці плани підтверджують скриншоти, опубліковані  консультантом соціальних медіа Меттом Наваррою, на яких показано листування менеджера з продуктів Twitter Евана Джонсом із потенційними клієнтами. 

“Як передплатник раннього доступу ви отримаєте золоту галочку для своєї компанії та значки приналежності для партнерів. Передплата для організацій коштує $1000 на місяць і $50 доларів за додатковий акаунт з одним безкоштовним місяцем після підключення”, — йдеться в електронному листі.

Project Manager.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Twitter додав золоті позначки у профілі компанії перед запуском програми під назвою “Верифікація для організацій”. Послуга дозволила брендам додавати значки з мініатюрними фото їхніх профілів до облікових записів співробітників, чи будь-яких інших акаунтів, пов’язаних з брендом (як-от маленький логотип Twitter у профілі менеджера з продуктів Twitter Естер Кроуфорд).

Twitter стягуватиме $1000 на місяць за “золоту галочку” і ще по $50 за кожний додатковий акаунт компанії

Соцмережа почала приймати заявки на ранній доступ до програми минулого місяця й офіційно не оголошувала ціну. Однак, плата у $1000 цілком реальна, враховуючи бажання Ілона Маска збільшити дохід Twitter та сплатити борг соцмережі, який складає $12,5 млрд. 

Раніше Маск провів масові скорочення у компанії, та, як повідомляється, виставив на продаж офісні меблі та техніку, після того, як не сплатив орендну плату в кількох місцях, включаючи штаб-квартиру Twitter у Сан-Франциско. Також соцмережа почала стягувати від $8 до $11 на місяць з користувачів за “синю галочку” та інші привілеї у рамках передплати Twitter Blue.

Project Manager.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Платити вже з 9 лютого доведеться і розробникам, які планують використовувати API Twitter для створення сторонніх клієнтів, таких як Tweetbot і Twitterrific (раніше застосунки раптово припинили працювати). Точна вартість “базової передплати” для розробників поки не розголошується, однак Маск каже, що API зможуть вільно використовувати “боти з безплатним якісним контентом”.

Раніше Маск заявив, що API “зловживають” боти-шахраї та спамери, а передплата у розмірі приблизно $100 на місяць “з ідентифікаційною перевіркою” може покращити ситуацію.

І хоче деякі боти у Twitter існують виключно для розваги, є й ті, що надають корисні функції на сайті — Pikaso, Remind Me of This Tweet і Thread Reader допомагають робити знімки екранів, отримувати нагадування тощо. Багато розробників оголосили, що припинять роботу своїх ботів до 9 лютого.

Джерело: The Verge 1, 2

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: