Новости Новости 29.06.2021 в 10:37 comment

Служба підтримки Apple заговорила українською

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Ще на крок ближче до відкриття офіційного представництва Apple в Україні.

Служба підтримки Apple заговорила українською

28 червня офіційна служба підтримки Apple перейшла в Україні на українську мову — відтепер при зверненні в Apple Support українські користувачі продуктів та сервісів компанії можуть отримати необхідну консультацію з того чи іншого питання рідною українською мовою. До цього моменту українських користувачів обслуговували російською мовою, а власників американських облікових записів — англійською. Запуск української служби підтримки — ще одне свідчення скорого відкриття представництва Apple в Україні.

Як розповів ITC один з читачів, близько двох тижнів тому при вхідному дзвінку від російськомовної підтримки повідомлення-попередження про запис дзвінка почало програватися українською. А відучора (зі слів оператора служби підтримки) запустили повноцінне замовлення дзвінка для України. Водночас україномовний чат, судячи з сайту, поки що не запустили.

Наприкінці минулого року Apple також шукала аналітика анотацій (Annotation Analyst) зі знанням української мови для команди голосового помічника Siri. Тому будемо сподіватись, що голосовий асистент Apple також згодом заговорить українською.

На початку червня керівник Держмитслужби Павло Рябікін, коментуючи в інтерв’ю відкриття офісу Apple в Києві, висловив упевненість, що це має відбутись вже цього року‎».

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Керівник Держмитслужби Павло Рябікін про відкриття офісу Apple в Києві — «Багато митних питань, але це має відбутись вже цього року‎»

P.S. Дякуємо за підказку Олександру Сердюкову.

  • Вже понад рік Apple активно готується до виходу на ринок України — ще навесні 2020 року Apple зареєструвала в Україні юридичну особу «ЕППЛ УКРАЇНА» та почала підбір кадрів: наприкінці травня Apple шукала у Києві головного бухгалтера та менеджерів з продажу в декількох обласних центрах.
  • У березні 2021 року американська компанія запустила україномовну версію сайту, яку поки локалізовано частково.
  • Очікується, що український офіс Apple візьме на себе роботу з місцевими компаніями-партнерами (дистриб’юцією вони займатися не будуть, але можуть авторизувати ще кілька інших постачальників) та займеться локалізацією продуктів.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: