Новини Технології 06.03.2023 о 14:03 comment views icon

CEO HTC: «Apple може випустити гарнітуру змішаної реальності вже у 2023 році, але ми не боїмося конкуренції»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Співзасновниця та генеральна директорка HTC Шер Вонг виступила на Всесвітньому мобільному конгресі (MWC) в Барселоні та заявила, що Apple «дуже скоро» випустить власну гарнітуру змішаної реальності.

Змішана реальність (MR) — це технологія, яка пов’язує фізичний та цифровий світи. 

«Думаю, що реліз може відбутися у середині або пізніше цього року», — заявила Вонг, додавши, що Apple може надати перевагу саме такому пристрою, а не AR-окулярам.

Повідомляється, що Apple призупинила плани з виробництва AR-окулярів. Уже давно ходять чутки, що компанія зосередилась на створенні власних технологій віртуальної та доповненої реальності. Марк Гурман з Bloomberg у січні повідомляв, що, ймовірно, навесні Apple випустить гарнітуру змішаної реальності.

Гарнітура HTC Vive XR Elite
Гарнітура HTC Vive XR Elite

Компанія з Купертіно, дійсно, часто відкладає впровадження деяких тенденцій чи нових функцій до їхнього релізу в інших компаніях. Наприклад, iPhone отримав камеру з двома об’єктивами лише у 2017 році — після того, як трьома роками раніше HTC представила таку у своєму смартфоні HTC One M8.

«Apple завжди була дуже обережна. Ринок наразі великий, тож вони, ймовірно, приєднаються», — каже Вонг.

Курс QA engineer від Mate academy.
Почніть кар'єру у IT з нуля! Завдяки онлайн-курсу з гнучким графіком QA engineer ви отримаєте усі необхідні навички, а ми допоможемо з працевлаштуванням .
Отримати знижку на курс

Разом з тим, пробившись до нової категорії продуктів, Apple може «переглянути їхні можливості», вважає головний аналітик CCS Insight Лео Геббі.

«Розширена реальність — це нова форма взаємодії зі світом, і вона може змінити парадигму персональних комп’ютерів. Apple усвідомлює потенціал, отже хоче увійти в цей сегмент і зрештою лідирувати в ньому», — каже віцепрезидент з досліджень Counterpoint Research Ніл Шах.

Apple не єдина компанія, яка хоче взяти участь у «AR/VR-перегонах». У жовтні Meta випустила гарнітуру Quest Pro за $1500, Microsoft також вже має HoloLens. Минулого тижня Samsung заявила про розробку власної гарнітури змішаної реальності, а Xiaomi нещодавно представила прототип окулярів доповненої реальності.

Meta Quest Pro
Meta Quest Pro

Усе це посилює конкуренцію для HTC. За даними Counterpoint Research, у другому кварталі 2022 року компанія відвантажила понад 100 000 XR-пристроїв, що на 158% більше ніж показники попереднього року (40 000 пристроїв).

«Це доводить, що ми обрали правильний напрямок. Конкуренція — це завжди добре», — заявила Вонг.

Курс QA engineer від Mate academy.
Почніть кар'єру у IT з нуля! Завдяки онлайн-курсу з гнучким графіком QA engineer ви отримаєте усі необхідні навички, а ми допоможемо з працевлаштуванням .
Отримати знижку на курс

HTC, яка у 2018 році продала Google частину свого бізнесу з виробництва смартфонів за $1,1 млрд, зосередила свою увагу на поєднанні віртуального та фізичного світів. У січні компанія випустила Vive XR Elite — легку гарнітуру для ігор та фітнесу за $1099. 

У довгостроковій перспективі усі ці пристрої будуть важливими інструментами для взаємодії з віртуальним світом. HTC також має власний «метавсесвіт» — HTC Viverse. 

«Наша мета — зробити його максимально відкритим та взаємопов’язаним», — каже Шен Є, керівник відділу продуктів HTC.

Технологія HTC пропонує використання програми й у комерційних та промислових проєктах. За словами Вонг, компанія працює з Повітряними силами США та поліцією над проведенням віртуальних тренувань.

Однак увага до метавсесвіту трохи знизилась після галасу, спричиненого розробками Meta. За даними IDC, світові постачання VR-шоломів, а також продаж пристроїв доповненої реальності минулого року впали більш ніж на 12%.

Джерело: CNBC

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: