Новини Технології 27.05.2022 о 18:41 comment views icon

На Ілона Маска знову подали до суду за махінації з акціями Twitter та штучне зниження їхньої вартості

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Інвестори подали позов до суду, заявивши, що Маск заощадив $156 млн, не повідомляючи про покупку понад 5% акцій Twitter до 14 березня. Мільярдер продовжив викуповувати акції, і лише 4 квітня повідомив, що володіє 9,2% акцій соцмережі.

«Затримуючи розкриття інформації про свою частку в Twitter, Маск маніпулював ринком і купував акції Twitter за штучно заниженою ціною», – пояснюють інвестори в позові.

Інвестори також звинувачують Маска у маніпулюванні ринком. Так, його заява про призупинення угоди через відсутність інформації про підроблені облікові записи в соцмережі призвела до падіння акцій. І інвестори, і аналітики вважають, що це був хитрий маневр зниження вартості соцмережі. Ілон Маск запропонував $54,2 за акцію компанії, але після заяви мільярдера вони різко впали у ціні.

У позові йдеться, що «з моменту оголошення про покупку Twitter втратив у ціні $8 млрд».

Позов був поданий того ж дня, коли Маск повідомив Комісії з цінних паперів та бірж США, що він притягне від $21 до $33,5 млрд власних коштів для завершення угоди з купівлі Twitter за $44 млрд. Решта покриється шляхом кредиту, гарантованого активами самої соцмережі. Таким чином підприємець ліквідує транш, в якому заставою виступали його власні акції Tesla, що гальмувало розвиток автокомпанії на фондовому ринку.

Це не перше звернення до суду через дії Ілона Маска. 6 травня проти магната та Twitter подали позов від імені пенсійного фонду штату Флорида. У зверненні, поданому до суду штату Делавер, заявляється, що закон штату забороняє швидкий викуп, оскільки Маск мав угоди з іншими акціонерами соцмережі, у тому числі фінансовим консультантом Morgan Stanley і засновником Twitter Джеком Дорсі.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

У позові стверджується, що угоди зробили Маска фактичним власником понад 15% акцій компанії. У суду просять відкласти придбання Twitter на три роки.

Можливими маніпуляціями ринком займається Комісія з цінних паперів і бірж (SEC), яка розслідує терміни розкриття інформації Маском. Комісія неодноразово перевіряла дії мільярдера, звинувачуючи його у штучному завищенні вартості акцій Tesla. Сам Маск скаржився на SEC щодо необгрунтованих розслідувань проти автовиробника.

Маніпуляцією називають і опитування Маска у Twitter. Так він опитав користувачів Twitter, чи варто продати 10% акцій Tesla. Звичайно, вартість акцій Tesla відразу зросла. За кілька тижнів до оголошення про покупку Twitter Маск запитав користувачів, чи хочуть вони отримати кнопку редагування у соцмережі. А просто зараз Маск звернувся до передплатників із питанням, кому вони менше довіряють: мільярдерам чи політикам.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Опитування ще не завершилося, але понад 75% респондентів назвали політиків менш надійними, ніж мільярдери. На момент написання новини проголосували майже 2,7 млн. осіб.

Twitter звинуватив Ілона Маска у порушенні угоди NDA та розголошенні конфіденційної інформації

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: