Новости Новости 18.02.2021 в 15:19 comment

Рада попередньо підтримала нову схему розмитнення «євроблях»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

На пленарному засіданні 18 лютого Верховна Рада у першому читанні проголосувала за два законопроєкти, які передбачають нову схему розмитнення «євроблях».

Мова йде про законопроєкти № 4643-д та № 4644-д зі змінами до Податкового кодексу України та Митного кодексу України відповідно. Ми вже розповідали про цю ініціативу, яка повинна остаточно розв’язати наболіле питання автомобілів з іноземною реєстрацією, яке усім вже неабияк набридло.

Депутати ВРУ запропонували нову схему розмитнення «євроблях» — оформлення буде коштувати близько однієї тисячі євро (але є нюанси)

Зміни передбачають введення нової формули обчислення митних платежів, яка не залежить від вартості автомобіля, а лише від віку, об’єму та типу двигуна транспортного засобу. Водночас є умови для застосування нової схеми:

  • Не більше одного транспортного засобу на одну фізичну особу, які були завезені на територію України до 31.12.2020 року.
  • 180 днів на митне оформлення.

Раніше ініціатори законопроєктів стверджували, що у випадку прийняття цієї схеми, оформлення євробляхи, що ввезена в Україну до 31 грудня 2020 року, буде коштувати близько однієї тисячі євро. Також запропоновані зміни зобов’язують Кабінет Міністрів України ініціювати на міжнародному рівні врегулювання питання дистанційного зняття з обліку (реєстрації) транспортних засобів у відповідних реєстраційних органах іноземних держав.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Законопроєкти ще мають ухвалити у другому читанні, щоб зміни запрацювали.

Зазначимо, що у 2020 році українці купили понад 350 тис. б/в і тільки 85,5 тис. нових автомобілів, тобто «євробляхи» та «битки» складають 80% всього авторинку країни. А з листопада минулого року система автофіксації порушень ПДР почала штрафувати «євробляхи» та іноземців.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: